Roosettes in the Picture: Roos

16824381678_678c227243_k

Photo by Nous Davidse

 

Het begon allemaal als een zingende vriendinnengroep. Het is al weer bijna vijf jaar geleden dat The Roosettes startten en ik ben er vanaf het allereerste begin al bij. De groep bestaat inmiddels compleet uit andere meiden. Ieder half jaar verandert de samenstelling van de groep weer, in totaal zijn er nu 38 meiden voorbij gekomen en hebben we al meer dan 50 liedjes ingestudeerd en uitgevoerd op meer dan 50 verschillende optredens. Of we nu in een kelder of een kerk, een tent of in een tuin, in een zaal of op een podium staan, toch blijft de muzikale kwaliteit en de onderlinge sfeer hetzelfde. En dat maakt dat ik nog altijd met heel veel plezier deel uitmaak van deze fijne groep.

In het begin zongen we close harmony liedjes in veel verschillende stijlen van de Beatles tot gospel tot musical. In de jaren is de stijl van de groep steeds verder uitgewerkt. Vroeger spraken we voor ieder optreden af wat we aan zouden doen, bloemenjurkjes of allemaal blauw, blote benen, of juist zwarte maillots. Tegenwoordig hebben we met het bestuur voor iedereen een jurkje gekocht in jaren 1940 stijl en hoeven we daar niet meer over na te denken. Websites als topvintage.nl en verycherry.nl zijn inspitatiebronnen voor onze look. We staan uren voor de spiegel om ‘victory rolls’ en ‘faux bangs’ en een superstrak eyeliner lijntje te oefenen.

Ook bij het uitzoeken van de liedjes kiezen we specifiek voor nummers die uit de jaren 1920 tot 1950 komen en zwijmelen we weg bij de romantische onderwerpen. Hoewel we ons ook regelmatig afvragen waar we nu precies over zingen. “The guy she met just loves to pet and it fits you to a “T”.” Fits you to a what? Of “A cozy morris chair, oh, what a happy pair.” What’s a morris chair? En in Java Jive zingen we de prachtig rijmende zin “Oh slip me a slug from that wonderful mug, and I’ll cut a rug ’til I’m snug in a jug.” Het klinkt heerlijk, maar waar gaat het over? En wie zijn Mister Moto, Jack Horner, Pagliachi, Liberace en Sister Kate?

Sinds september 2012 zit ik in het bestuur en zorgen we met een gezellig team (op dit moment zijn dat Tabitha, Liesbeth, Lonneke en ik) dat alles op rolletjes loopt. We regelen de optredens, zoeken de jurkjes uit, stellen het repertoire samen en we hebben zelfs met zijn vieren een liedje geschreven voor de groep (daarover later meer!). Ik vind het superleuk om mee te denken en dingen te regelen. Om contact hebben met de mensen die ons vragen voor optredens, de sponsors die ons van mooie corsages en taart voorzien, de fotografen die ons kieken en de muzikanten waar we mee soms samenwerken. Om te verzinnen hoe de website er uit ziet, welke jurkjes bij elkaar passen en hoe we op het podium bewegen. En ik ben zo trots op waar we nu staan als groep.

Ben je benieuwd geworden naar wat we in petto hebben voor onze jaarlijkse Evening With The Roosettes? Kom dan naar de Spot op 24 april voor rode lippen, stippeljurkjes en jazzklassiekers. En zal ik wat verklappen? We hebben een een dapper gentleman die een deuntje speelt op de piano en een handsome fellow die met ons meezingt… Ssst!

Leave a Reply