Roosettes in the Picture: Tsjalline

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photo by Van Ijserloo Fotografie

Al toen ik de eerste keer kwam kijken in Middelburg zag ik de posters van de Roosettes hangen en wist ik: daar wil ik bij horen! Gelukkig vonden de meiden van het bestuur dat ook, waardoor ik vanaf mijn eerste semester elke zondag meezing. Dat maakt me elke keer weer heel blij. De sfeer bij de repetities is altijd zo goed: we leren veel maar maken ook plezier.

In het dagelijkse leven zing ik de hele dag door, maar sinds afgelopen jaar zit ik ook in een klassiek zanggroepje, the Living Room Concerts Ensemble. En soms ook op een van de Open Mic’s in de Spot, met een liedje als ‘The Sound of Silence’ van Simon and Garfunkel.

Ik zag mijzelf altijd als een typische sopraanstam, maar inmiddels zing ik ook tweede sopraan of alt. Zo schuif ik binnen één concert soms van rechts naar links, om steeds bij een ander stemgroepje te staan.

Het meeste geniet ik misschien nog wel van de optredens, waar alles wat we hebben geoefend aan het publiek getoond kan worden… Jurkje aan, haar in de krul, rode lippenstift op: een echte Roosette in podium-tenue herken je zo!

Leave a Reply