Roosettes in the Picture: Lonneke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hi there! Ik ben Lonneke en ik zit sinds 2013 bij the Roosettes. Mijn allereerste optreden was tijdens het afscheid van Karla Peijs in theater de Wegwijzer. We zongen daar onder andere We’ll Meet Again, met aan aangepaste tekst: ‘Karla, adieu, ’t is voorbij, wel wat sneu..’. Die tekst was zo leuk verzonnen, we zingen ‘m nog wel eens tijdens de rehearsals!
Toen ik bij the Roosettes kwam was het voor mij een uitdaging om te gaan zingen van bladmuziek. Naast wat piano lessen jaren geleden had ik me nooit echt bezig gehouden met noten en bladmuziek. Gelukkig went dat snel. The Roosettes is een fantastische groep zangeressen en vriendinnen, dus het is the best of both worlds: muzikaal gezien leer je er veel van en het is super gezellig!

Zelf zing ik naast the Roosettes in JP & the Seeger Session Band, waar ik samen met twee andere dames de backing vocals verzorg. Ook zing ik met een van de andere Roosettes, Roos, in een net opgericht bandje: the Widdershins. Hiermee maken we muziek in de richting van folk en country, iets heel anders!

Op 24 april organiseren wij in de Spot de derde versie van ‘An Evening with the Roosettes’. We laten dan een grotendeels nieuw repertoire horen waar we het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Dus als je je wilt onderdompelen in de stijl van de jaren ’40, als je wilt weg zwijmelen bij jazz klassiekers of als je gewoon zin hebt in een leuke avond: kom 24 april naar de Spot!

Leave a Reply