An Evening with the Roosettes – 11 mei – De Spot

The Roosettes nemen je mee naar de eerste helft van de 20e eeuw, toen de films nog in zwart-wit werden gemaakt en liefde nog niet via Tinder gevonden kon worden. Volg ze op een romantische reis met een fonkeling van kort oogcontact, vol onverwachte wendingen.
Op 11 mei verzorgen the Roosettes hun jaarlijkse ‘Evening with the Roosettes’. Ze vertellen een muzikaal verhaal over de liefde tussen een jonge vrouw en een charmante bugle boy. Dit jaren 40´-verhaal wordt verteld door middel van liedjes, variërend van echte klassiekers als “Autumn Leaves” tot meer vrolijke nummers als “I wanna be like you”. En we kunnen je verzekeren: na deze avond, you wanna be like them!

Het concert bevat materiaal van hun oude repertoire, maar ook veel nieuwe muziek. Deze nummers brengen een groot spectrum aan emoties en worden gezongen in verschillende formaties, variërend van een liefelijke groep van drie, tot een krachtige groep van acht vrouwen. Maar, het oog wil ook wat: daarom gaat het muzikale verhaal gepaard met videomateriaal, gemaakt door LENSE (special thanks to Geert Buis en onze bugle boy Joris van Doorn). Deze high quality video’s laten je het complete verhaal beleven!

Voor wie nog nooit gehoord heeft van the Roosettes: deze Middelburgse close-harmony groep bestaat uit acht zangeressen in jaren ’40-stijl (zowel qua muziek als qua kleding!) die optredens verzorgt op verschillende evenementen in Zeeland. Momenteel staat de groep onder leiding van Tabitha van der Stel en bestaat verder uit zangeressen van binnen en buiten UCR. Huidige leden zijn Judith Veld, Isabelle van Oudheusden, Thirza van der Stel, Anne-Rixt de Korte, Vera Verboom, Mieke Pressley and Aiske Fonda. Deze jonge vrouwen delen een passie voor zingen (en koekjes!) wat een warme, muzikale sound oplevert.

The Roosettes heten jullie van harte welkom op hun Evening with the Roosettes op 11 mei in de Spot in Middelburg. Kaartjes (€6, of €5 voor studenten) kunnen gekocht worden aan de kassa of via de website van de Spot: https://despot.stager.nl/web/tickets. Het zal moeilijk zijn om deze avond te verlaten zonder een klein beetje verliefd te worden op the Roosettes, of op hun mysterieuze bugle boy; want wat is er aantrekkelijker dan een man die bugle speelt, of een hele groep vrouwen die hierover zingt?!

Roosettes
Video Still by LENSE

Leave a Reply